7 съвета как да работите на борсата

Нашият анализатор Андре Мораес отдели 7 важни съвета, на които да се научите как да търгувате на борсата

Как да търгуваме на борсата е много чест въпрос за тези, които искат да влязат на фондовия пазар, но не са сигурни как да започнат.

Следвайки фундаментални стъпки, като проучване на пазара и наличието на добре дефинирани стратегии, процесът за започване на вашите операции може да бъде много по-прост, отколкото изглежда.

нашият анализатор Андре Мораес подготви седем основни съвета, за да започнете да търгувате, да тренирате усилено и да станете професионален търговец.

Съвети как да търгувате на фондовата борса

1. Проучване

Ученето е от съществено значение, за да научите как да работите на фондовата борса и да станете успешен търговец.

О фондова борса е доста сложно и придобиването на знания е първата стъпка в развитието на вашите умения. търговски умения.

За Андре, на първо място, фокусът трябва да бъде научете се да оперирате и не печелят пари: „Много хора идват при мен, като искат да знаят как да започнат да търгуват на фондовата борса и вече да правят големи печалби, и именно това безпокойство от пропускането на фазата на обучение може да причини големи загуби“, казва той.

Според анализатора, за да започнете да спекулирате на фондовия пазар, е важно да научите какви видове анализ (технически и фундаментален) и навлезете по-дълбоко в някои от тях.

В допълнение към по-доброто разбиране на управлението на риска, волатилността, как работят основните операции, как Дневна търговия то е Суинг търговиямежду другите.

Добър съвет е да учите много и преди да търгувате реално, тренирайте стратегиите си на демо платформи, докато наистина разберете как работят операциите.

2. Изберете брокер

Изберете добър брокер на ценни книжа за опериране на фондовата борса е друг елемент, който прави разликата за тези, които започват, в края на краищата, чрез него вие ще управлявате ресурсите си и ще извършвате операциите си.

Андре коментира, че идеалното е да потърсите брокерска компания, която има ниски брокерски разходи и предлагат качествени платформи за бързо и ефективно извършване на операции.

В Clear ще намерите нулево брокерство и ще имате подкрепата на най-добрия екип от анализатори в Бразилия. Разберете как да търгувате на фондовата борса сега.

3. Започнете да работите с малко пари

Преди да управлявате целия си капитал, трябва да придобиете много опит и да съставите добре дефинирани стратегии. Дотогава препоръчителното оперирайте с дробни суми за да се избегнат големи загуби.

„Предимството на започнете да работите с малко пари е, че ако стратегията ви се обърка, загубата ви ще бъде относително ниска и обучението със сигурност ще бъде същото, ако сте оперирали с голяма стойност“, коментира Андре.

А ливъридж извършването на дневни търговски операции също трябва да се извършва съзнателно.

Техниката трябва да се използва за оптимизиране на операция в дни на висока волатилност, но никога за допълване на недостатъчен капитал, особено ако имате малко опит.

4. Бъдете емоционално подготвени

Загубата и печалбата са част от живота на търговеца и тренирането на емоционален баланс е от съществено значение, за да разберете как да работите на фондовата борса и да се справяте добре и в двете ситуации.

Според Андре страхът и еуфорията са опасни чувства, които могат да компрометират операциите и да доведат до големи загуби.

„Ако търговецът реализира печалба за един ден, той има положителен ум. Въпреки това, ако на следващия ден той загуби същата сума, която е спечелил преди, дори ако загубата му е била нула, умът му става негативен, генерирайки чувство на неудовлетвореност и го кара да стане емоционално неуравновесен“, дава пример анализаторът.

Андре също така заявява, че именно в ситуации като тези търговецът, за да компенсира загубата си, в крайна сметка действа импулсивно, оперирайки повече, отколкото трябва, и следователно губи много капитал. „Необходимо е да се научим да балансираме печалбите и загубите и да действаме професионално“, разсъждава той.

5. Имайте много добре дефинирани стратегии

Създай един постоянен тестов поток е от съществено значение за постигане на добри резултати.

Идеалното е да разработите някои стратегии и да започнете да ги тествате, докато разберете кои от тях дават най-добри резултати.

Андре казва, че е необходимо да следвате правилата на вашите стратегии стабилно и не ги изоставяйте първия път, когато се объркат.

„Използвайки стратегия многократно, в края на определен брой операции, вие ще имате данни, за да анализирате какво е минало добре, какво е причинило печалба и загуба и, следователно, какво трябва да се подобри.“

6. Познавайте пазара, на който оперирате

разберете всъщност, как работи борсата това, че работите, също е важен момент, за да можете да извършвате печеливши операции.

Ако търгувате с акции на Petrobras, например, важно е да знаете всичко, което може да раздвижи този пазар.

Проследете как се справя секторът на петрола и природния газ в света, какъв е текущият политически сценарий, икономическото състояние на държавната компания, какви са основните времена на волатилност на този актив по време на търговската сесия, каква е цената на масло, между другото.

Освен това Андре го смята за съществено разберете кои са най-добрите часове за търговияспоред вида на операцията, която искате да извършите.

„От 9 сутринта до 10 сутринта, например, фючърсният пазар е по-нестабилен и по-малко ликвиден. От 10 сутринта, когато се отваря спот пазарът, въпреки нарастването на волатилността, той има по-голяма ликвидност.“

7. Не забравяйте, че пазарът отговаря за цената

Колкото и да сте очертали стратегии, които работят, важно е да сте наясно с това който поръчва цената е пазарът.

Тоест, преди да отворите борсата и да започнете да спекулирате, важно е да сте информирани за основните събития в Бразилия и в света, които могат да повлияят на представянето на даден актив в този ден, като например публикуване на данни за заплатите, условия на икономиката, като БВП или лихвени проценти, между другото.

За тези, които искат да се научат как да търгуват на фондовата борса, тези събития могат да бъдат проследени чрез дневния ред на Infomoney, който изброява най-подходящите събития за пазара.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *