8 алтернативни възможности за финансиране за малкия бизнес

Наличното финансиране за бизнеса се променя и текущото състояние на икономиката може да направи търсенето и получаването на заеми да изглежда като кошмар. Ако се борите да получите банков заем или не харесвате настоящите си възможности, има алтернативи на традиционните заеми, които вероятно са ви достъпни.

Какво е алтернативно финансиране?

Просто казано, алтернативното финансиране е получаване на финансиране за вашата компания извън традиционните банкови заеми за натрупване на капитал. Много от тези алтернативни източници съществуват онлайн и може да обмислите да следвате този начин на финансиране, ако в миналото са ви отказвали заеми, имате лош кредит или не сте сигурни от колко средства наистина се нуждаете за вашия бизнес.

Но разбирането и навигирането във вашите алтернативни възможности за финансиране може да бъде сложно. За да ви помогнем да намерите най-доброто финансиране, което да отговаря на вашите нужди, прочетете нататък за топ 8 алтернативни възможности за финансиране.

1. Традиционни заеми

Въпреки че може да сте запознати с традиционните банкови заеми и да се стремите да ги избягвате, все още има по-атрактивни опции, предлагани за получаване на капитал от банките. SBA и кредитните фондове за малък бизнес, например, действат като алтернативи на типичните банкови заеми.

Тези заеми и средства са заделени специално за малки предприятия и предприемачи. Обикновено те също предлагат по-атрактивни условия и по-малко строги санкции, които могат да бъдат от полза за стартиращи фирми, които тепърва започват да се ориентират в своите финансови нужди. При тези форми на заеми е важно да имате солиден бизнес план, преди да кандидатствате.

2. Безвъзмездни средства

Грантът е финансова помощ, предоставена от федералното, щатското или местното правителство. Това е определена сума пари, дадена на кандидат, който показва обещаващ шанс за успех.

Тъй като безвъзмездните средства са пари, които се отпускат, а не просто се вземат назаем, те са много по-конкурентоспособни за получаване. Въпреки че са трудни за придобиване и често изискват специфични обстоятелства, безвъзмездните средства са невероятно ценни. Ако търсите безвъзмездна помощ, опциите за правителство и SBA вероятно са най-често срещаните, но трудни маршрути. Има обаче ресурси като NAV и Националната асоциация на самонаетите, които могат да ви помогнат да откриете по-отворени опции, за да улесните получаването на безвъзмездни средства.

3. Финтех

Неотдавнашната поява на кредитори за финансови технологии може да послужи като полезен алтернативен начин за финансиране. Тези заемодатели обикновено предоставят по-малки заеми, кредитни опции, по-ниски бариери за навлизане и функционират единствено онлайн.

Някои забележителни опции включват Kabbage и PayPal, но номерът е да направите вашето проучване. Всяка опция има свой собствен набор от предимства и ограничения, което може да означава по-малко налични средства, дългосрочно обвързване с конкретен кредитор или дори по-високи лихвени проценти. С fintech компаниите могат да се възползват от разширяване на финансовите си възможности, автоматизирано счетоводство, онлайн плащания и др.

4. Групово финансиране

Груповото финансиране е друг алтернативен източник на финансиране, който обикновено е от полза за стартиране на продукти. Този начин на финансиране е като стартиране на промоционална целева страница за измерване на интереса; това е жизнеспособен начин за тестване на пазара.

Груповото финансиране има няколко предимства, но ако се интересувате да тръгнете по този път, важно е да отбележите, че всеки сайт за групово финансиране се различава. Някои позволяват финансиране само за ограничено време, някои изискват да постигнете целта си, за да получите средства, а други служат като дългосрочни сайтове на общността. Не забравяйте да прочетете дребния шрифт, за да разберете наистина, че може да получите всичко или нищо, ако тръгнете по този път.

5. Peer-to-Peer кредитиране

Кредитирането между партньори се нарича още социално заемане, което по същество позволява на отделни хора да заемат и дават пари един на друг. Мислете за това като за комбинация от групово финансиране, заеми и ангелски инвестиции.

Има няколко онлайн платформи, които действат като услуги за представяне, за да ви свържат с инвеститори за средства и прозрения или да достигнат до общност от съмишленици, които се интересуват от инвестиране. Тази форма на финансиране обикновено е по-полезна за установени фирми, които се стремят да растат и обикновено изисква задълбочена презентация за представяне.

6. Рисков капитал и ангелски инвестиции

Инвестициите с рисков капитал или ангели са физически лица или фирми, които желаят да вливат средства в стартиращи фирми. Те обикновено търсят възвръщаемост (ще ви трябва план за излизане или план за растеж) или дял от вашия бизнес.

Този вид финансиране е много приложим за специфични индустрии (напр. технологии, медицина, онлайн) и обикновено изисква вашият бизнес да бъде донякъде разрушителен и готов за растеж. Ако този маршрут изглежда като добър вариант за вас, тогава солиден бизнес план и питч дек са жизненоважни тук.

7. Пич състезания

Това е друга уникална опция за финансиране, която наистина е подходяща за стартиращи фирми или за тези, които работят в инкубатор. Питч състезанията обикновено изискват да се намирате в конкретен регион, да сте на определен етап от приходите или да сте част от кохорта от предприемачи.

Тази форма на финансиране е особено полезна за тези с установен бизнес, които искат да се развиват, и е чудесен начин да спечелите присъствие за вашия бизнес. Не се обезсърчавайте, ако не сте технологичен или медицински стартъп. В зависимост от това къде се намирате, често има регионални или управлявани от общността състезания за представяне, които се провеждат от време на време.

8. Стартиране

Този традиционен начин за алтернативно финансиране основно се състои в това да направите всичко възможно, за да получите финансиране. Въпреки че всички опции, изброени по-горе, все още са жизнеспособни, вероятно ще се окажете, че правите някакъв вид първоначално стартиране, за да подготвите бизнеса си финансово.

Помислете за финансиране от приятели и семейство, предварителни продажби на услуги или продукти, използване на вашите спестявания или продажба на активи и дори разглеждане на кредитни линии. Bootstrapping е наистина нещо, което всеки собственик на бизнес трябва да направи, за да усети ранните етапи на разбирането колко финансиране ви е необходимо, за да работите. Насърчава икономичните операции и може да ви помогне да избегнете преждевременното отнемане на твърде много финансиране.

Независимо от финансирането, бъдете готови с вашия бизнес план

Търсенето на финансиране за вашия бизнес в по-традиционния стил на банкови заеми може да бъде предизвикателство и тези алтернативни опции за финансиране могат да ви помогнат да спестите време и откази по пътя. Независимо от опциите за финансиране, които избирате, важно е да имате солиден бизнес план, за да подкрепите бизнеса си и да подобрите шансовете си за придобиване на средства.

Можете да те безплатно професионален и впечатляващ бизнес план с нашия Шаблон за бизнес план. И ако търсите по-прост метод, който може да ви помогне с бизнес планиране, представяне, бюджетиране, прогнозиране и проследяване на ефективността за вашия бизнес, може да искате да проверите LivePlan.

Макена Крокър е социален бранд мениджър в Palo Alto Software. Нейната работа се фокусира върху пазарни и социални тенденции, създаване на образователно съдържание и предоставяне на предприемачи на съвети и инструменти за малък бизнес. С магистърска степен по реклама и отговорност на марката от Университета на Орегон, тя се специализира в генерирането на силно и отговорно присъствие на марката чрез социални медии и споделяно съдържание.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *