8 начина да изградите страхотна марка

Всеки страхотен бизнесът започва с идея. Той започва решение или услуга за разрешаване на проблем или нужда и история зад това, което е вдъхновило всичко това. В суматохата да вземете идеята си и да я превърнете в действителен бизнес и в идеалния случай такъв, който генерира значителни приходи, трябва да отделите време, за свържете с тази история.

Тъй като фирмите, които се запомнят с нещо повече от нещата, които продават, са тези, които отделят време, за да създадат тази история в нещо, с което клиентите им наистина се свързват. Те стават нещо повече от бизнес; наличието на история ги прави марка.

Но как да разкриете историята си и да се уверите, че ще достигне до хората, които искате да привлечете? И отвъд просто да го знаете или да го запишете, как можете да вземете тази история и да я разширите в нещо, с което хората наистина се свързват?

Най-важното нещо, което трябва да запомните е, че макар брандирането да изглежда като изцяло творчески процес, това е една част изкуство и една част наука. Дори и да не вярвате, че сте креативен тип, има стъпки и упражнения, които можете да предприемете, за да се впуснете в историята на вашата компания, за да изградите марка, в която и вие, и вашите клиенти вярвате.

1. Определете вашата идеална аудитория

Най-трудното нещо за клиентите да се ориентират и да резонират е компания, която изпраща смесени съобщения. Страхотното брандиране и маркетинг започват с разказване и споделяне с последователност във времето. Едно от първите неща, които можете да направите, за да установите последователни съобщения като компания, е да разберете кристално ясно с кого трябва да говорите –вашия целеви пазар.

За кого са създадени вашите продукти и услуги? Какъв проблем решава за тях? Къде биха чули за вашата компания? Какви са техните болезнени точки?

Това са всички въпроси, които трябва да зададете, за да идентифицирате и разберете вашите идеални клиенти. В допълнение към задаването на въпроси, отделете време да създадете до три идеални клиентски персони.

За вдъхновение може да бъде полезно дори да базирате тези персони на съществуващи клиенти, така че да имате ясна представа за обхвата на тяхната личност и нужди. Въпреки че не всеки отделен човек, който купува от вашата компания, ще съвпадне с тези личности, установяването на усещане за това с кого искате да се ангажирате ще ви помогне да прецизирате съобщенията си, за да говорите ясно с типа хора, които искате вашата компания да привлече. Ако имате нужда от помощ с процеса на личността, ние го разглеждаме в един от нашите курсове, наречен Маркетинг, който има значение.

Собствениците на нов бизнес често вярват, че брандирането означава да оставите своя отпечатък и след това да го приложите към всичко, което вашата компания произвежда. Но вашата марка е много повече от това. Вашата марка е свързана с вашата личност като компания, начина, по който правите бизнес, как се отнасяте към хората, ценностите на вашата компания, вашата култура и вашата причина да сте в бизнеса на първо място. Става дума за това да вземете всички тези неща и да ги въплътите чрез вашите действия и ангажименти в света и с вашите клиенти.

Отделете време, за да помислите каква искате да бъде вашата компания в света на бизнеса и какво искате да представлявате –вашата мисия. След това се съсредоточете върху това как можете да покажете и внесете тези елементи във вашата марка. Тук става дума за нещо повече от думите, които поставяте на уебсайта си, а за това как се появявате и представяте в света на бизнеса.

3. Определете какво привлича вашите клиенти

Марка, която е по-голяма от просто лого, е тази, която мисли постоянно за нуждите и опита на клиента. Марка, която се откроява, е тази, която създава маркетинг и съобщения, които се свързват и резонират със същите тези хора. Прекарвайте време наистина опознаване на вашите клиентии преценете вътрешно как искате да вдъхновите клиентите да предприемат действия, за да се ангажират с вашата компания.

Тук става въпрос за разбиране на техните нужди и емоции. Става въпрос за свързване с тях, когато могат да се възползват от продуктите или услугите, които вашата компания може да предложи, и за наистина предлагане на решения, които помагат на хората.

Навигирането в тази част от вашата марка означава да се докоснете до съпричастност и наистина да разберете откъде идват вашите клиенти и как искате да се чувстват, след като се свържат с вашата компания. Ако можете да се докоснете до емоциите, за да създадете положително преживяване на клиентите, е много по-вероятно да създадете лоялност към вашата марка и бизнес.

4. Създайте глас на марката

Брандирането и маркетингът не се отнасят само до това с кого говорите и какво казвате на вашата идеална аудитория, а и до това как го казвате. Отделете време в бизнеса си, за да установите последователен глас на марката с които вашите клиенти могат да се свържат. Задавайте въпроси като:

Силен или мек ли е гласът на нашата марка? Образователни или вдъхновяващи? Официално ли е или по-небрежно?

Ще разберете, че сте в правилната посока, когато гласът на марката ви резонира с клиентите и те кажат, че вашият маркетинг се чувства така, сякаш говори директно на тях. Ключът е да направите този глас свързан с вашата аудитория и последователен във всички активи и съобщения, които вашата компания създава.

5. Подправете естетиката на вашата марка

Марките са частично изградени от идеи, но те са изградени и от по-осезаеми видими елементи. Цветовете на вашата компания, шрифтът, който използвате, стилът на илюстрация или изображения, които поставяте в маркетинга си, са критични елементи при определянето и диференцирането на вашата марка.

Постарайте се да се съсредоточите и да определите „изгледа“ на вашата компания отрано и да я управлявате от потенциални клиенти, за да видите дали се откроява по положителен начин. След като се спрете на естетика, която харесвате, не се отклонявайте и не използвайте комбинация от стилове или визуализации, тъй като това може да обърка клиентите.

Въпреки че тези елементи могат да се развиват с течение на времето, когато дизайнът и вашият собствен стил се променят, но изберете елементи, които са хармонични помежду си, и се придържайте към тях известно време. Ако разлюбите тези елементи, знайте, че винаги можете да ребрандирате, но ако направите промяна, ще трябва да я приложите напълно.

Наличието на ясна естетика ще направи вашата марка запомняща се и в идеалния случай клиентът трябва да може да идентифицира нещо като част от вашата марка поради това как изглежда, дори ако върху него няма вашето лого.

6. Разберете къде вашата марка трябва да живее онлайн

Няма съмнение, че интернет маркетингът може да бъде огромен двигател за продажби за малкия бизнес. Има тонове инструменти и платформи това може да ви улесни и улесни да продавате стоките и услугите на вашите компании онлайн, но също толкова важно е да обмислите местата, на които искате да популяризирате бизнес предложенията си, за да сте сигурни, че това, което популяризирате, действително преобразува.

С безбройните платформи за социални медии, SEO/SEM дейностии реклами, които можете да пускате онлайн, може да е трудно да се каже кое място е правилното място за показване на вашия бизнес и може да бъде изтощително популяризирането по милион различни начини.

В този момент е от ключово значение да се върнете към концепцията за вашия идеален клиент(и) и да се запитате къде излизат вашите хора? Какъвто и да е отговорът, това е мястото, където вашият бизнес трябва да публикува и популяризира съдържание.

Вместо да се опитвате да се справите с всеки канал, изберете три основни социални платформи и два вътрешни начина за популяризиране на себе си и фокусирайте своята маркетингова стратегия, разказване на истории и съдържание около това, което ще резонира най-добре на всяко място.

7. Идентифицирайте вашите 5 основни истории

Вече не е достатъчно просто да се показвате в сайтове или социални медии и просто да представяте вашите продукти или услуги. Хората, които са активно ангажирани онлайн, са привлечени от марки и фирми, които използват тези медии, за да разказват истории, с които техните целеви клиенти могат да се свържат.

Ето защо е изключително важно да определите и дефинирате набор от основни истории, които могат да действат като непрекъснато отражение на вашата марка в социалните медии и мрежата.

Ключът е, че по-малкото всъщност е повече. Хората искат да намерят и следват хора за конкретни неща и ако вашата публикация е около милион различни продукти или услуги, хората ще се объркат и ще спрат да ги следват поради несъответствието в съдържанието.

Опитайте всичко възможно да дестилирате марката си до 5 основни истории, предназначени да привлекат идеалната ви аудитория, и след това подредете съдържанието си около тези сюжетни линии, за да привлечете трайни последователи и да ги превърнете в плащащи клиенти.

8. Споделяйте по последователни и истински начини

И накрая, сега трябва да обмислите какво споделяте, но как споделяте и как това оформя начина, по който другите може да се чувстват за вашата марка. Като общество преминаваме през много интересна ера в брандирането и маркетинга, която включва много #influencer съдържание и партньорска реклама.

Това, което виждаме, е постоянно намаляване на хората, ангажирани с този вид съдържание, въпреки че онлайн продажбите продължават да растат. Това означава за вашата марка, че хората не искат да им се продават по подъл начин. Те искат да знаят, че рекламата си е реклама и са съгласни с това, стига да сте честни.

Затова се стремете да бъдете истински в начините, по които пускате марката си на пазара. Не забравяйте, че хората, които популяризират вашите продукти (платени или по друг начин), също ще бъдат разглеждани като продължение на вашата марка, така че обмислете с кого си партнирате внимателно.

В крайна сметка искате да се съсредоточите върху разказването на историята на вашата компания по последователни, ангажиращи и полезни начини, за да предоставите съдържание, което се чувства подбрано, за да вдъхнови клиентите да научат повече, вместо да ги „влияят“ като лостове, които ги тласкат да купуват вашите продукти или услуги. Хората искат да купуват от истински хора и истински компании, с които се чувстват свързани, така че изградете марка, която се представя онлайн по начин, който е също толкова автентичен, колкото бихте направили лично.

Не забравяйте, че изграждането на въздействаща и запомняща се марка не е нещо, което се случва за една нощ. Отнема време и може да бъде опростено, като преминете през тези стъпки, за да разберете какво вашата марка е предназначена да сподели със света. Оттам можете да дефинирате процеси и съдържание, които ще пренесат марката, която сте изградили, и ще разширят историята на вашата компания по последователни начини, за да привлечете на свой ред клиентите, с които трябва да работите.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *