8 тенденции в дигиталния маркетинг в строителната индустрия, които да използвате през 2022 г

Ако притежавате или планирате да стартирате строителна компания, трябва да използвате дигитални маркетингови стратегии, за да останете пред конкурентите си. Докато в миналото това може да е било по избор, то става все по-съществено. Това е вярно, независимо дали продавате директно на потребители или други компании – 96% от B2B клиентите предпочитат да използват интернет, за да правят бизнес с производители и доставчици, според данни от Redstage.

За да ви помогнем да започнете бизнеса си правилно или да оптимизирате текущия си маркетингов бюджет, ще разгледаме осем от водещите тенденции в дигиталния маркетинг, случващи се в момента в строителната индустрия. И как вашият бизнес може да се възползва от тези нови техники.

Повечето модерни рекламни платформи – като Google и тези, предлагани от големи социални платформи – предоставят мощни инструменти за насочване, които ги правят ефективни за строителни компании.

С тези платформи всяка компания може да плати за пускане на реклами, които се показват в резултатите от търсенето или в емисията на потребителя, в зависимост от използваното решение. Насочването на реклами им позволява да избират на кого да показват тези реклами с изключителна прецизност. В зависимост от платформата можете да показвате реклами въз основа на потребителските предпочитания, местоположение, доход или индустрията, в която работят.

Накратко, тези инструменти ви помагат да преследвате целевия си пазар с невероятна точност. За строителните фирми най-лесното място да започнат е с географско насочване, където показвате реклами на лица в рамките на дадено географско местоположение. Това гарантира, че рекламите Ви достигат само до клиенти в дадена област, която действително можете да обслужвате.

Оттам можете да преглеждате по възраст, доход, тип собственост, бизнес или индустрия и редица други фактори. Крайната цел е да се идентифицира идеална клиентска база, която отговаря на вашия типичен клиент и има вероятност да преобразува. Това е начинът, по който по-малките нововъзникващи фирми могат да се укрепят и да си създадат ниша, която по-големите конкуренти просто не могат да достигнат.

2. Имейл маркетинг

Имейл взривовете са един от основните рекламни методи за малък бизнес, които вашата компания може да използва, за да разшири клиентската си база, да поддържа съществуващи потенциални клиенти и да поддържа връзка с настоящи клиенти.

Имейл кампаниите са изключително ефективен инструмент за поддържане на връзка с настоящи клиенти и потенциални клиенти. Бързият имейл ви позволява да информирате клиентите за фирмените новини, да подчертавате сделки или нови предложения и да им напомняте, че вашата марка е там.

За строителните компании ще помогне различното съдържание на имейлите според нуждите и предпочитанията на вашите контакти. Например, можете да изпращате комбинация от седмични бюлетини, които актуализират всички контакти за нови предложения и бизнес развития, както и целеви имейли с по-конкретно съдържание въз основа на предишни клиентски покупки.

Можете също така да използвате известия по имейл, за да рекламирате специални оферти, които могат да насърчат конверсиите – като отстъпки за „ранно записване“, ексклузивни за тези в пощенския списък.

Това също така ви позволява да проследявате ангажираността на клиентите с вашата реклама – като ви дава реален задълбочен поглед върху това кой реагира добре на вашия маркетинг. Ако имате нужда от повече информация, винаги можете да използвате инструмент за управление на имейл като Outpost, за да управлявате по-добре входящата си поща и да отстраните пропуските в комуникацията във вашия екип.

3. Оптимизирана навигация на сайта

Сайтът на вашия бизнес е центърът на вашите онлайн маркетингови усилия. Това означава, че един завладяващ уебсайт ви помага да осигурите клиенти. Това също означава, че уебсайт, който е труден или неприятен за използване, може да отблъсне потенциален клиент.

Оптимизирането на вашия сайт за лесна употреба е ключово, ако искате вашият дигитален маркетинг да бъде успешен. Страниците с важна информация – като работно време, информация за контакт и продуктови списъци – трябва да са лесни за достъп, независимо къде се намира потребителят на вашия сайт.

NMC CAT, доставчик на ново и употребявано строително оборудване, предоставя пример за оптимизирана навигация на началната си страница. Заглавката предлага бърз достъп до всяка страница, от която посетителят вероятно ще се нуждае – налични продукти, предлагани услуги и информация за бизнес контакт. Добавянето на тези връзки към страницата към заглавката на сайта помага да се гарантира, че посетителите няма да се изгубят или разочароват да търсят информацията, от която се нуждаят.

4. Маркетинг на съдържание

Маркетингът на съдържанието е използването на съдържание за популяризиране на вашата марка и изграждане на доверие между вас и вашата аудитория. Често съдържанието означава статии, публикации в блогове или информативни графики, но всеки вид образователна и ценна медия може да свърши работа. Докато повечето фирми избират съдържание като статии и инфографики, всяка форма може да бъде въздействаща.

Jacobs Engineering Group, базирана в Далас техническа служба и строителна фирма подчертават два различни подкаста на началната страница на компанията. Тези подкасти обхващат това, което Джейкъбс смята за най-големите предстоящи строителни предизвикателства през следващите няколко години. Това съдържание е един от начините, по които Jacobs използва своя сайт, за да подчертае устойчивостта и далновидността на бизнеса пред потенциалните клиенти. Друго съдържание на първата страница също подкрепя тези ценности. Точно под подкастите, макар и да не се вижда на екранната снимка, има връзка към Плана за действие на Jacobs за климата.

Без значение какви ценности искате да подчертаете, маркетингът на съдържанието е ценен инструмент – ето защо повече от половината от всички фирми са възприели стратегията по един или друг начин, според данните от проучването на The Manifest.

Ако вашият бизнес все още не е експериментирал с маркетинг чрез съдържание, кратките статии, публикувани на вашия сайт или представени в подходящи публикации в индустрията, могат да бъдат чудесно място за начало. Тези статии ще предоставят информация на вашата аудитория и ще утвърдят репутацията на вашия бизнес като надежден и заслужаващ доверие.

5. Видео

Видеото е най-ангажиращото съдържание в платформите на социалните медии и 85% от фирмите използват някакъв вид видеореклама, за да рекламират марката си, според статистиката на Wyzowl.

CEMEX, базиран в Мексико мултинационален доставчик на строителни материали, използва страницата на компанията в Twitter, за да публикува интервюта, като един с архитект Брандън Клифърд върху фирмения бетон с променлива плътност. С видео можете да рекламирате продукти, проекти и инициативи, стартирани от вашата компания — и почти всичко друго. За повече примери за видео съдържание от строителната индустрия в дивата природа можете да разгледате страниците на социалните медии за всяка голяма строителна компания.

Видеото не означава само един тип съдържание — много видове видео маркетинг могат да бъдат ефективни. Интервютата с предишни клиенти или партньори работят добре за някои компании. Други марки също постигнаха голям успех с визуални елементи като анимационни графики – специалитет на много анимационни студия и маркетингови агенции.

Ключът е да намерите какво работи за вашия бизнес и с какво се ангажират клиентите ви. Това може да са уроци за продукти, препоръки на клиенти, рецензии, продуктово покритие или редица други елементи. Освен това, не се притеснявайте за достигане на качество на кино ниво с вашето съдържание. Започнете с малко и заложете на автентичността пред зрелището, просто ще ставате все по-добри и по-добри с всяка нова версия.

6. Уебинар и дигитални събития

Хостването на уебинари и дигитални събития може да бъде чудесен начин да предоставите ценна информация на присъстващите, докато изграждате марката на вашата строителна компания. Ако има тема, по която бихте могли да представите за около час или повече – независимо дали това са строителни материали, безопасност на строително оборудване или нещо друго – можете да създадете уебинар, за да споделите знанията си по темата с потенциални клиенти и контакти в индустрията.

Уебинарите също могат да генерират потенциални клиенти. След презентацията списъкът на присъстващите може да ви предостави набор от имейли от хора, които е вероятно да бъдат аудиторията на вашата компания и е вероятно да се интересуват от продуктите и услугите, които вашият бизнес може да предложи.

Ако запишете уебинар, можете също да използвате видеоклипа като съдържание след факта, за да ви помогне да насочите допълнителен трафик към уебсайта си. Списание Construction Business Owner Magazine има доста проста целева страница точно за тази цел. Той просто хоства информацията и я прави лесна за намиране за своите потребители, което е всичко, което трябва да направи.

7. Чат на живо и чатботове

Чатът на живо бързо се наложи като един от най-популярните методи за дигитална клиентска поддръжка за бизнеса. С прозорец за чат на живо на своя сайт компаниите могат да предложат на посетителите незабавен достъп до представители за поддръжка на клиенти, ако имат нужда от информация за бизнес предложения или услуги.

Чатботовете могат да направят това обслужване на клиенти още по-полезно. Тези ботове могат незабавно да задават основни въпроси на клиентите, като събират информация, която да предадат, когато сервизен представител е наличен. Някои усъвършенствани чатботове, работещи с AI, могат дори да обработват основни заявки сами.

Тъй като чатовете на живо и ботовете могат да предоставят на клиентите повече информация за техните възможности и задават прости въпроси, те понякога могат да насърчат клиентите да конвертират – или най-малкото да научат повече за дадена марка.

8. SEO

Когато повечето хора се нуждаят от информация, те се обръщат към интернет за отговори – обикновено под формата на бързо търсене в Google.

Оптимизацията за търсачки (SEO) е колекция от техники, които можете да използвате, за да оптимизирате сайта си за търсачките, потенциално да го повишите в класирането при търсене. Ако се показвате по-високо в резултатите от търсенето, е по-вероятно да бъдете забелязани от посетителите, търсещи информация, свързана с вашата работа.

Обикновено SEO ще означава комбинация от подобряване на съществуващо съдържание за уеб търсене, както и извършване на проучване на ключови думи, което ще ви позволи да знаете какво търси вашата аудитория.

Добра стратегия за проучване на ключови думи е да проучите как вашата конкуренция използва маркетинг чрез съдържание на своите сайтове. Кой се появява, когато търсите термините, подходящи за вашия бизнес? Не искате да копирате тяхната работа, но можете да използвате техния подход, за да структурирате начина, по който създавате съдържание за вашия сайт.

Можете също така да търсите термини, които други фирми във вашата ниша изглежда са пренебрегнали, и да фокусирате стратегията си за съдържание върху тези ключови думи.

Дигиталният маркетинг е от съществено значение за всички бизнеси, включително строителните компании. Стратегии като маркетинг на съдържание, видео и SEO са едни от най-популярните сред строителните компании в момента и ще станат все по-разпространени през 2021 г.

Ако искате да се конкурирате и да използвате най-добре маркетинговите си усилия, започнете да прилагате една или няколко от тези стратегии възможно най-скоро. Намерете начини да включите тези инициативи в по-широкия си бизнес план и се уверете, че предварително сте задали показатели за ефективност. Това са стратегии, които тепърва стават популярни в строителната индустрия, предоставяйки много възможности за опитни малки предприятия да се възползват първи от тях.

Лекси е дигитален номад и графичен дизайнер. Когато не пътува до различни части на страната, можете да я намерите на местните битпазари или на туризъм с нейния Goldendoodle. Вижте нейния блог за дизайн, Design Roast, или я последвайте в Twitter @lexieludesigner.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *